Τοπικά Νέα


Φιλαρμονική Δημοτικού Διαμερίσματος Άμφισσας

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ


Ανάμεσα στις άλλες δραστηριότητες και τους οργανισμούς του Δήμου Δελφών, η Φιλαρμονική της Άμφισσας είναι αυτή που δίνει έναν χαρούμενο μουσικό τόνο στην πόλη.
Ιδρύθηκε το 1925 μετά από πολλές προσπάθειες ενός φιλόμουσου της πόλης, του Τάκη Θ. Λύτρα. Αιτία για την ίδρυσή της στάθηκε η γνωριμία του Λύτρα με τον τότε αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής Πατρών, Ευάγγελο Μαθαρίκο, ο οποίος και τον ενθάρρυνε στην ίδρυση της Φιλαρμονικής.
Από τότε λειτουργεί αδιάλειπτα, αφού μεγάλοι και μικροί την έχουν περιβάλλει με αγάπη. Οι μεγάλοι γιατί τους κρατά συντροφιά τα καλοκαιρινά βράδια στις πλατείες της πόλης, και οι μικρότεροι γιατί βρίσκουν σ’ αυτή μια διέξοδο κι ένα μέρος για να ικανοποιήσουν τις μουσικές τους ανησυχίες.
Πολλοί νεαροί μαθητές ασχολούνται με διάφορα όργανα, πνευστά (ξύλινα και χάλκινα) ή κρουστά. Το μαθητικό δυναμικό αριθμεί περίπου 40 παιδιά ηλικίας δημοτικού και γυμνασίου, που εξασκούνται καθημερινά στο όργανο που έχουν επιλέξει. Το κυρίως σώμα της μπάντας αριθμεί και αυτό με τη σειρά του περίπου 30 μέλη, με μεγάλη εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα.
Η Φιλαρμονική της Άμφισσας, πέρα από τις καθιερωμένες υπηρεσίες (περιφορές εικόνων - λιτανείες - και παρελάσεις), έχει πραγματοποιήσει πάμπολλες συναυλίες τοπικού χαρακτήρα, αλλά και άλλες αντίστοιχου αριθμού σε πολλές πόλεις ανά την Ελλάδα, θέτοντας τον πήχη πολύ ψηλά, όσον αφορά την ποιότητα και την ποικιλία του καλλιτεχνικού της προγράμματος, το οποίο ανάμεσα στα άλλα περιέχει και κλασικά κομμάτια μεγάλων συνθετών (Beethoven, Mozart, Verdi κ.α).
Κλείνοντας, λοιπόν ελπίζουμε η Φιλαρμονική της πόλης μας να συνεχίσει να δραστηριοποιείται για πολλά χρόνια ακόμη, γεγονός που θα επιτευχθεί μέσω της ανταπόκρισης των γονέων να φέρνουν τα παιδιά τους στον μουσικό αυτό χώρο, καθώς και της αποδοχής του κόσμου στην προσπάθεια της μουσικής αυτής ομάδας, με επικεφαλής τον αρχιμουσικό κ. Βασιλείου Παναγιώτη οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο, να δίνουν έναν τόνο καλλιτεχνικής απόλαυσης στην πόλη μας.









«Αν δεν αξίζεις κάτι αυτή η τέχνη σε ρουφάει»

Ο Γιάννης Αϊβάζης μιλάει αποκλειστικά στο Salonizer

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την υποκριτική;
Αγαπούσα πολύ από μικρός την υποκριτική .Την θεωρώ υπέρτατη τιμή που υπάρχει για ένα άτομο . Είναι η τέχνη των τεχνών .Αγαπάω πάρα πολύ το θέατρο και φρόντισα να το σπουδάσω.

Έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση τα σχέδιά σας για το μέλλον;
Ως προς τα προσωπικά μας σχέδια νομίζω πως όλοι μας προσέχουμε για να έχουμε .Η αλήθεια είναι ότι σήμερα προσέχουμε λίγο περισσότερο γιατί οι δουλειές ,κυρίως για τους νέους ηθοποιούς ,γιατί εγώ δεν συγκαταλέγομαι στους νέους ηθοποιούς μιας και έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε που βγήκα ,είναι πολύ πιο δύσκολες απ’ ότι ήταν σε εμάς όταν αρχίσαμε.

Υπάρχουν άτομα που σας βοήθησαν στην αρχή και κατά τη διάρκεια της καριέρας σας;
Αν δεν αξίζεις κάτι, αυτή η τέχνη σε ρουφάει . Δεν μπορείς να σταθείς στο σανίδι, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Βέβαια, σίγουρα χρωστάμε σε ανθρώπους και υπήρχαν άνθρωποι που με βοήθησαν, που με πίστεψαν αλλά κι εγώ  όταν μου δόθηκε η ευκαιρία έπρεπε να την αρπάξω από τα μαλλιά και να αποδείξω ότι δεν είμαι απλά ένας ζέν ή οτιδήποτε άλλο, αλλά ότι είμαι και καλός ηθοποιός. Άνθρωποι όπως ο Αλέξανδρος Ρήγας, η Κάκια Ιγερινού ,και άλλοι, οι  οποίοι μέχρι τώρα μου έχουν εμπιστευτεί τις δουλειές που έχουν γράψει, τους χρωστάω ένα ευχαριστώ και θα τους το χρωστάω για πάντα.



«Αν δεν αξίζεις κάτι αυτή η τέχνη σε ρουφάει»


Πως ήταν τα μαθητικά σας χρόνια και συγκεκριμένα τα χρόνια του λυκείου;
Κοιτάξτε να δείτε τα χρόνια του λυκείου είναι πολύ περίεργα. Συνήθως σε αυτή τη ηλικία δεν μπορούμε να σκεφτούμε, δεν έχουμε τη δυνατότητα να δούμε τι πραγματικά θέλουμε .Υπάρχουν πράγματα τα οποία μας αρέσει να κάνουμε γιατί είναι η ηλικία μας να τα κάνουμε παραδείγματος χάρη ‘θέλω να βγω,  θέλω να διασκεδάσω ,δεν θέλω να διαβάσω’. Εγώ μπορώ να σας πω πως στο λύκειο δεν διάβαζα σχεδόν καθόλου, όμως όταν μπήκα στη δραματική σχολή διάβασα όσο δεν είχα διαβάσει τα τελευταία δέκα χρόνια στο σχολείο. Οπότε όταν επιλέγεις και έχεις θέληση να κάνεις κάτι συγκεκριμένο το πετυχαίνεις. Το μόνο που μπορώ να πω και δεν το λέω από κλισέ, είναι ότι είναι καλό να δοκιμάζουμε πράγματα αλλά πάντα θέλει ένα μέτρο .Ειδικά οι δικές σας ηλικίες που όλοι έχουμε περάσει από αυτές είναι πάρα πολύ σημαντικές για το πώς θα εξελιχθείτε μετά .Διακρίνονται από αυθορμητισμό τον οποίο πρέπει να μάθετε να κοντρολάρετε .Είστε σε μία φάση που θα αλλάξετε πολλές φορές γνώμη για το τι θέλετε να κάνετε στο μέλλον .Και δεδομένου ότι το εκπαιδευτικό σύστημα έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να σας καθοδηγεί,  όπου εκείνο θέλει , πρέπει να επικεντρωθείτε στο τί εσείς θέλετε ,τι αγαπάτε και να είστε σίγουροι ότι πραγματικά θα το πετύχετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου